НАЈНОВИ ВЕСТИ

ПРИЕМ НА СТУДЕНТИ ЗА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И ИСПИТ ЗА СТИПЕНДИИ

ПОЧИТУВАНИ МАТУРАНТИ И ДИПЛОМЦИ ОД МЕДИЦИНСКАТА ОБЛАСТ, ГРАЃАНИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА �...

23 June 2023 FridayВиди повеќе

НАШИОТ РЕКТОР ПРИСУСТВУВАШЕ НА ИФТАРСКА ВЕЧЕРА ОРГАНИЗИРАНА ОД ПРЕМИЕРОТ

Нашиот ректор, проф. д-р Ахмет Веџди Џан беше поканет од страна на премиерот на Република Се...

12 April 2023 WednesdayВиди повеќе

ПОТПИШАН ПРОТОКОЛ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗОН“ И ДОМОТ ЗА НЕГА И ГРИЖА „ПЕЛА МЕД“

За време на посетата што се одржа во Домот за нега и грижа на стари лица „Пела Мед“, во име �...

6 April 2023 ThursdayВиди повеќе

НОСТРИФИКАЦИЈА ЧЕСТИТКА

Усвојувајќи ги општествените и културните вредности, Меѓунарониот универзитет „Визион“,...

4 April 2023 TuesdayВиди повеќе

НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ПОТПИША ПРОТОКОЛ ЗА СОРАБОТКА СО ГОСТИВАРСКАТА ДРЖАВНА БОЛНИЦА „ФЕРИД МУРАД“

При посетата на гостиварската државна болница, нашиот ректор проф. д-р Ахмет Веџди Џан и ди�...

29 March 2023 WednesdayВиди повеќе

НОСТРИФИКАЦИЈА НА НАША ДИПЛОМА ВО ЕВРОПСКАТА УНИЈА

На нашиот студент Садат Бајрам, кој дипломираше на Меѓународниот универзитет „Визион“, о�...

20 March 2023 MondayВиди повеќе

ОПШТИНА ГОСТИВАР НА ОСНОВАЧКИОТ РЕКТОР НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ ПРОФ. Д-Р ФАДИЛ ХОЏА МУ ДОДЕЛИ БЛАГОДАРНИЦА

На основачкиот ректор на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Фадил Хоџа му беше ...

26 December 2022 MondayВиди повеќе

ВО МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ СЕ ОДРЖА 5-ТАТА ЦЕРЕМОНИЈА НА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДИПЛОМИ

Во гостиварскиот културен центар под модераторство на познатиот водител Јусуф Емин,  Ме...

22 December 2022 ThursdayВиди повеќе

ПОСЕТА ОД СТРАНА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан, ос�...

16 December 2022 FridayВиди повеќе

ПОСЕТА НА УСТАВНИОТ СУД ОД СТРАНА НА ВИЗИОН

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан и проректорот про�...

15 December 2022 ThursdayВиди повеќе

ПОСЕТА НА ОДБОРОТ ЗА АКРЕДИТАЦИЈА ОД СТРАНА НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан, основачкиот ре�...

14 December 2022 WednesdayВиди повеќе

ПОСЕТА НА ОСНОВНИОТ СУД ГОСТИВАР ОД СТРАНА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан, основачкиот ре�...

14 December 2022 WednesdayВиди повеќе

ПОСЕТА ОД СТРАНА НА РЕКТОРОТ НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ НА ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА „ХАЛКБАНК“

Новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан, го ...

14 December 2022 WednesdayВиди повеќе

ПОСЕТА НА СЕКРЕТАРОТ НА ПРЕМИЕРОТ ОД СТРАНА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ВИЗИОН

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан и проректорот п�...

13 December 2022 TuesdayВиди повеќе

ПО ПОВОД 10 ДЕКЕМВРИ ДЕНОТ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА БЕШЕ ОДРЖАН ПАНЕЛ-ДИСКУСИЈА НА ВИЗИОН

На 9 декември 2022 година се одржа панел-дискусија во свечената сала на Меѓународниот универз...

10 December 2022 SaturdayВиди повеќе

ПОСЕТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „БАКИРЧАЈ“

Во рамките на своите меѓународните посети, Универзитетот „Визион“ го посети Универзитет�...

9 December 2022 FridayВиди повеќе

ПОСЕТА НА УЧИЛИШТАТА МААРИФ ВО СКОПЈЕ ОД СТРАНА НА ВИЗИОН

Новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан и п�...

9 December 2022 FridayВиди повеќе

ПОСЕТА НА ТРТ СКОПЈЕ ОД СТРАНА НА ВИЗИОН

Новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан го �...

9 December 2022 FridayВиди повеќе

ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ЕГЕ“ НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ОДРЖА МЕЃУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ ЗА ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ НА ТУРСКИОТ СВЕТ

Институтот за студии на турскиот свет (ТДАЕ) при Универзитетот „Еге“ (ЕУ), беше домаќин на �...

8 December 2022 ThursdayВиди повеќе

ВО МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН„ Е ПРЕТСТАВЕНА КНИГАТА ОД МЕТИН МЕХМЕД НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ИНВАЛИДИТЕ

Во рамките на меѓународниот ден на лицата со попреченост, 3 декември, Меѓународниот универ�...

2 December 2022 FridayВиди повеќе

УНИВЕРЗИТЕТОТ „КАЈСЕРИ“ ГО ПОСЕТИ НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ

На 17.11.2022 година, ректорот на Универзитетот „Кајсери“, проф. д-р Куртулуш Карамустафа заед�...

18 November 2022 FridayВиди повеќе

МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ И УНИВЕРЗИТЕТОТ „САКАРИЈА“ СПРОВЕДОА ПРОГРАМА ВО ЧЕСТ НА АТАТУРК ВО ВОЕНАТА ГИМНАЗИЈА ВО БИТОЛА

На 10 ноември 2022 година, Меѓународниот универзитет „Визион“ одржа програма за комеморациј...

11 November 2022 FridayВиди повеќе

ВО МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ СЕ ОРГАНИЗИРА 6-ОТ ТРАДИЦИОНАЛЕН ТУРНИР ВО ШАХ

Во Меѓународниот универзитет „Визион“ од 2 до 3 ноември 2022 година, се одржа 6-тиот традицио�...

4 November 2022 FridayВиди повеќе

НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ БЕШЕ ПОСЕТЕН ОД СТРАНА НА „МAАРИФ“ УЧИЛИШТАТА

На 3 ноември 2022 година, нашиот Универзитет беше посетен од страна на делегацијата на „Маар�...

3 November 2022 ThursdayВиди повеќе

УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“ ПРИСУСТУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ КОНГРЕС ЗА ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ НА ТУРСКИОТ СВЕТ ОДРЖАН ПРИ КИРГИСТАНСКО-ТУРСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „МАНАС“

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан и проректорот п�...

28 October 2022 FridayВиди повеќе

ПОТПИШАН Е ПРОТОКОЛ ЗА АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ ОД СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И УНИВЕРЗИТЕТОТ „МИРАС“ ОД КАЗАХСТАН

На 18 октомври 2022 година, во салата на Сенатот на Универзитетот „Манас“ во Бишкек, Киргиста�...

28 October 2022 FridayВиди повеќе

ОДБЕЛЕЖАН ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ПРАВДАТА

На ден 25.10.2022, дваесетина студенти од МУВ Правен факултет предводени од нивните професори и...

25 October 2022 TuesdayВиди повеќе

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“ ГО ПОСЕТИ ОДБОРОТ ЗА КВАЛИТЕТ НА ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ТУРЦИЈА

Во рамките на посетите на делегацијата од Меѓународниот универзитет „Визион“ на различн�...

14 October 2022 FridayВиди повеќе

ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗОН“ И УНИВЕРЗИТЕТОТ „БИНАЛИ ЈИЛДИРИМ“ ВО ЕРЗИНЏАН Е ПОТПИШАН ПРОТОКОЛ ЗА АКАДЕМСКА СОРАБОТКА

Потпишан е протокол за академска соработка помеѓу Меѓународниот универзитет „Визион“ од...

12 October 2022 WednesdayВиди повеќе

НОВА АКАДЕМСКА ГОДИНА И НОВ РЕКТОР НА „ВИЗИОН“

На 04.10.2022 година во свечената сала на Меѓународниот универзитет „Визион“, се одржа отвора�...

4 October 2022 TuesdayВиди повеќе

ВО ИСТАНБУЛ СЕ ОСНОВА МЕЃУНАРОДНА АСОЦИЈАЦИЈА ЗА БАЛКАНСКИ СТУДИИ

Универзитетот „Румели“ од Истанбул, како домаќин, ја организираше првата работилница за �...

28 September 2022 WednesdayВиди повеќе

РЕКТОР НА СУБУ ГО ПОСЕТИ „ВИЗИОН“

Ректор на Универзитетот за применети науки „Сакарија“, проф. д-р Мехмет Сарибијик и негов�...

19 September 2022 MondayВиди повеќе

ПРАТЕНИКОТ ОД МХП ГОСПОДИН АХМЕТ ОЗЈУРЕК ГО ПОСЕТИ ВИЗИОН

Пратеникот во Големото национално собрание на Турција од редовите на МХП од Сивас, г. Ахмет...

15 September 2022 ThursdayВиди повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЌУТАХЈА ГО ПОСЕТИ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“

Градоначалникот на Ќутахја, Република Турција, проф. д-р Алим Ишик и неговата делегација во...

29 July 2022 FridayВиди повеќе

РЕАЛИЗИРАНА Е ПЕТТАТА ДОКТОРСКА ОДБРАНА НА „ВИЗИОН“

Во салата на Сенатот на Меѓународниот универзитет „Визион“  докторска одбрана изврши �...

14 July 2022 ThursdayВиди повеќе

ПРВАТА ДОКТОРСКА ОДБРАНА ОД МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ ВО АВСТРИЈА - ВИЕНА

Докторските програми кои ги започнавме, како Меѓународен универзитет „Визион“ в�...

1 July 2022 FridayВиди повеќе

ЦЕРЕМОНИЈА НА ДОДЕЛУВАЊЕ НАУЧНИ ТИТУЛИ НА „ВИЗИОН“

На 27 јуни 2022 година (понеделник) со завршување на академската 2021/2022 година во салата за свеч...

27 June 2022 MondayВиди повеќе

АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ И УНИВЕРЗИТЕТОТ „КАПАДОКИЈА“

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Фадил Хоџа и делегацијата на Ун�...

16 June 2022 ThursdayВиди повеќе

МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ БЕШЕ ДОМАЌИН НА ИЦЕБ 2022

Меѓународниот универзитет „Визион“ беше домаќин на конференцијата на „Меѓународнио...

10 June 2022 FridayВиди повеќе

МЕЃУНАРОДНА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА ОРГАНИЗИРАНА ВО СОРАБОТКА ПОМЕЃУ УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“ И ЦЕНТАРОТ „ТУРКМЕР“ ПРИ УНИВЕРЗИТЕТОТ „САКАРИЈА “

Меѓународниот универзитет „Визион“ и Центарот за применети истражувања во турскиот с...

9 June 2022 ThursdayВиди повеќе

РЕКТОРОТ ПРОФ. Д-Р ФАДИЛ ХОЏА ПРИСУСТВУВАШЕ НА ИФТАР ПРОГРАМАТА ОРГАНИЗИРАНА ОД ПРЕМИЕРОТ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Ректорот проф. д-р Фадил Хоџа учествуваше на ифтар програма организирана од Премиерот на С�...

30 April 2022 SaturdayВиди повеќе

ИФТАР ПОКАНА ОД ПРЕМИЕРОТ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

...

26 April 2022 TuesdayВиди повеќе

НАСТАН ОРГАНИЗИРАН ОД „ВИЗИОН“ ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Под раководство на Меѓународниот универзитет „Визион“ и  Клубот за обликување на иднин...

25 March 2022 FridayВиди повеќе

НА „ВИЗИОН“ СЕ ОДРЖА КОНФЕРЕНЦИЈА „ ЧАНАККАЛЕ ОД БАЛКАНОТ ДО АНАДОЛИЈА“

Под покровителство на Меѓународниот универзитет „Визион“, професорот на Универзитетот„...

17 March 2022 ThursdayВиди повеќе

СЕ ОДРЖА OДБРАНА НА ТРЕТАТА ДОКТОРСКА ДИСЕРТАЦИЈА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“

На 18 јануари 2022 година, м-р Шехида Ризванче Матсан, која е член на академскиот кадар на Меѓу...

18 January 2022 TuesdayВиди повеќе

ИНТЕГРАЦИЈА НА ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ ПРИ МEЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“

Правниот факултет на Меѓународниот универзитет „Визион“, од 1 јануари 2022 година, офиц�...

31 December 2021 FridayВиди повеќе

СЕ РЕАЛИЗИРА ПРВИОТ ДЕЛ ОД ЧЕТВРТАТА ЦЕРЕМОНИЈА НА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДИПЛОМИ ПРИ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“

На 21 декември по повод Денот на турското образование во РС Македонија и седмата година од ф...

21 December 2021 TuesdayВиди повеќе

НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ СЕ ОДРЖА ВТОРАТА ДОКТОРСКА ДИСЕРТАЦИЈА

На 17 декември 2021 година,  кандидатка м-р Нита Белули Лума ја одбрани својата докторс�...

17 December 2021 FridayВиди повеќе

ПРВИТЕ МАГИСТЕРСКИ ТРУДОВИ НА ТУРСКИ ЈАЗИК СЕ ОДБРАНЕТИ НА ПОДРУЖНИЦАТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ‘‘ВИЗИОН’’ ВО ВИЕНА

Меѓународниот универзитет ‘‘Визион’’ и Институтот за академско образование (ГЕСАБ), во 20...

19 November 2021 FridayВиди повеќе

ВО МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН ПО ПОВОД СВЕТСКАТА НЕДЕЛА НА КВАЛИТЕТОТ 2021 СЕ ОДРЖА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА

Порака од Ректорот по повод СВЕТСКАТА НЕДЕЛА НА КВАЛИТЕТОТ 2021

Со особено задо�...

11 November 2021 ThursdayВиди повеќе

ПОСЕТА НА MEЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ,,ВИЗИОН’’ ОД СТРАНА НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,УЛУДАГ’’ ВО БУРСА

На 3 ноември 2021 година, делегација составена од проректорот на Универзитетот ,,Улудаг’�...

3 November 2021 WednesdayВиди повеќе

ПРВИОТ ЗАМЕНИК ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, Д-Р АРТАН ГРУБИ ГО ПОСЕТИ ВИЗИОН

Делегација во состав од првиот заменик претседател на Владата на Република Северна Македо�...

25 October 2021 MondayВиди повеќе

ПОСЕТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ГАЗИОСМАНПАША ВО ТОКАТ ОД СТРАНА НА ВИЗИОН

Проректорот на Меѓународниот универзитет ,,Визион”, проф. д-р Менсур Нуредин и членот на по�...

14 October 2021 ThursdayВиди повеќе

АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ВИЗИОН И УНИВЕРЗИТЕТОТ МИРАС ОД КАЗАХСТАН

Во Баку, Азербејџан, беше потпишан Договор за академска соработка помеѓу Меѓународниот унив�...

30 September 2021 ThursdayВиди повеќе

ДЕЛЕГАЦИЈА НА ВИЗИОН ЈА ПРЕТСТАВИ С. МАКЕДОНИЈА НА 19-ОТ МЕЃУНАРОДЕН КОНГРЕС НА ТУРСКИОТ СВЕТ

Делегација на Меѓународниот универзитет Визион ја претставуваше Македонија на 19-от Меѓун...

28 September 2021 TuesdayВиди повеќе

ПОСЕТА НА ВИЗИОН ОД УНИЈАТА НА ОПШТИНИ НА ТУРСКИОТ СВЕТ

Претседателот на Унијата на општини на турскиот свет и градоначалник на општина Конја г -д...

26 September 2021 SundayВиди повеќе

ПОСЕТА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН ОД СТРАНА НА ГУВЕРНЕРОТ НА ЕДРЕНЕ ЏАНАЛП

Гувернерот на Едрене, Екрем Џаналп од Република Турција и придружната делегација на амбасад�...

5 September 2021 SundayВиди повеќе

МАНАС СЕРТИФИКАТ ЗА УСЛУГИ ВО ТУРСКИОТ СВЕТ

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“ проф. д-р Фадил Хоџа беше награден со „Ман...

22 June 2021 TuesdayВиди повеќе

ВО РАМКИТЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН СЕ ОДРЖА ПРВАТА ОДБРАНА НА ДОКТОРАТ

На 18 јуни 2021 година, м-р Хава Шабан, која е член на академскиот кадар на Меѓународниот универ...

17 June 2021 ThursdayВиди повеќе

НА НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ СЕ ОДРЖА МАГИСТЕРСКА ОДБРАНА

Тевфик Џан Инан, кој ги заврши магистерските студии на Правниот факултет на нашиот универз�...

28 April 2021 WednesdayВиди повеќе

YTB

Потпретседателот на YTB г. Саит Јусуф и поранешниот претседател и пратеник на ТДП г. Кена...

14 April 2021 WednesdayВиди повеќе

РЕКТОРОТ ПРОФ. Д-Р ФАДИЛ ХОЏА ЈА ПОСЕТИ МИНИСТЕРКАТА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА НА Р.С.МАКЕДОНИЈА МИЛА ЦАРОСКА

Министерката за образование и наука на Северна Македонија, г-ѓа Мила Цароска, во просториит...

4 April 2021 SundayВиди повеќе

ПОСЕТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ АНКАРА - РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА ОД СТРАНА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН

Во рамките на остварените посети во странство, ректорот на Меѓународниот универзитет Визи�...

18 March 2021 ThursdayВиди повеќе

ПОСЕТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ГАЗИ - АНКАРА ОД СТРАНА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН

На 17 март 2021 година, ректорот на Меѓународниот универзитет Визион, проф. д-р Фадил Хоџа, го п�...

16 March 2021 TuesdayВиди повеќе

СО УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН СЕ ОДРЖА 18. МЕЃУНАРОДЕН КОНГРЕС НА ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ НА ТУРСКATA ДИЈАСПОРА

18-тиот меѓународен конгрес за социјални науки на турскиот свет се одржа онлајн преку интер�...

11 December 2020 FridayВиди повеќе

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi