Direk yükle

Среќна 90-годишнина на збратимениот Универзитет УНЕК

Среќна 90-годишнина на збратимениот Универзитет УНЕК

Државниот економски универзитет на Азербејџан (УНЕК), со кој имаме потпишано академска соработка на 22 ноември 2017 година и имаме организирано многу заеднички активности засновани на оваа соработка, оваа година слави 90. годишен јубилеј.

УНЕЦ, е основан со цел да стане светски универзитет, кој ги продолжува своите едукативни активности до денес, е исто така едукативен центар на кавкаскиот регион со карактеристика на модел универзитет за сите останати универзитети од Турскиот свет.

Искрено им честитаме на проф. д-р. Едалит Мурадов, ректор на УНЕК, и на целиот наставен персонал, исто така му честитаме на Државниот економски универзитет во Азербејџан, кој продолжува по својот пат со решителност да биде универзитет кој постојано се развива, имајќи ја во предвид античката историја на Азербејџан, и му честитаме на постигнатите успеси во неговите образовни активности кои ги обезбедува скоро еден век и му посакуваме да се множат успесите во понатамошните образовни процеси.

Etiketler:

Академски Соработки