АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ И УНИВЕРЗИТЕТОТ „КАПАДОКИЈА“


Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Фадил Хоџа и делегацијата на Универзитетот, го посетија ректорот на Универзитетот „Кападокија“, проф. д-р Хасан Али Карасар.

    При посетата на универзитетскиот кампус, ректорите на двата Универзитета потпишаа протокол за академска соработка меѓу Универзитетот „Кападокија“ и Меѓународниот универзитет „Визион“.

Ректорот на „Визион“, проф. д-р Фадил Хоџа му се заблагодари на ректорот на Универзитетот „Кападокија“, проф. д-р Хасан Али Карасар за потпишаниот протокол, соработка и  гостопримството.

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi