НАСТАН ОРГАНИЗИРАН ОД „ВИЗИОН“ ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ


Под раководство на Меѓународниот универзитет „Визион“ и  Клубот за обликување на иднината се одржа посебен образовен настан за децата со посебни потреби во основното училиште „Мустафа Кемал Ататурк“.

Во оваа прекрасна програма организиравме забавни активности, направивме слики на платно и игравме игри.  Имавме забавен, едукативен и продуктивен ден. Средбата ја завршивме со сечење на торта и подароци за децата со посебни потреби.

На сите оние кои придонесоа и го поддржаа овој настан, првенствено на ректорот на „Визион“ проф. д-р Фадил Хоџа, директорот на ОУ „Мустафа Кемал Ататурк“  г. Нури Мазлам, асистентот на „Визион“ Рефик Нуредин, асистентот на „Визион“ Ајшенур Дурсун, потпретседателот на Клубот за обликување на иднината Метин Мехмеди, секретарката Лејла Нечипи, на тимот на Клубот за обликување на иднината и на целото семејство на „Визион“ би сакале да им се заблагодариме.

Претстедател на Клубот за обликување на иднината  Назлиџан Усеин.

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi