ПОСЕТА НА УЧИЛИШТАТА МААРИФ ВО СКОПЈЕ ОД СТРАНА НА ВИЗИОН


Новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан и проректорот проф. д-р Менсур Нуредин ги посетија училиштата „Маариф“ во Скопје.

Претставникот на „Маариф“ во Северна Македонија, Мехмет Баран, директорот на гимназијата „Маариф“ во Скопје, Енес Шенпекер и заменик-директорот Метин Челили, го составуваа одборот за пречек на училиштата „Маариф“. За време на посетата се разговараше за можни идни соработки помеѓу двете институции.

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi