ЦЕРЕМОНИЈА НА ДОДЕЛУВАЊЕ НАУЧНИ ТИТУЛИ НА „ВИЗИОН“


На 27 јуни 2022 година (понеделник) со завршување на академската 2021/2022 година во салата за свечености на Меѓународниот универзитет „Визион“, ректорот  проф. д-р Фадил Хоџа изврши евалуацијата на активностите спроведени во академската 2021/2022 година.

      Ректорот при вршењето на евалуацијата оцени дека  академската 2021/2022 година е успешна и посака истиот успех и извонреден труд да го повторат универзитетските професори и административниот кадар и во новата академска година.

      По извршената евалуацијата им беше врачена академската титула доцент на 3 почитувани професори на Меѓународниот универзитет „Визион“, доц. д-р Гремина Елмази (дипломирана на Универзитет за ликовни уметности „Мимар Синан“), доц. д-р Шехида Ризванче Масани (дипломирана на Универзитетот „Хаџетепе“) и доц. д-р Азам Ќорбајрам (дипломиран на Универзитетот „Гази“).

Во името на Меѓународниот универзитет „Визион“ на професорите кои се стекнаа со титула им посакуваме успех  во нивниот иден академски живот.

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi