ПОСЕТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ АНКАРА - РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА ОД СТРАНА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН


Во рамките на остварените посети во странство, ректорот на Меѓународниот универзитет Визион, проф. д-р Фадил Хоџа, го посети Универзитетот Анкара - Република Турција.


Ректорот на Универзитетот Анкара, проф. д-р Неџдет Унувар, му посака добредојде на нашиот ректор.За време на посетата се дискутираше за многу активности и теми за соработка помеѓу двата универзитета.

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi