ПОСЕТА ОД СТРАНА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА


Новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан, основачкиот ректор проф. д-р Фадил Хоџа и проректорот проф. д-р Менсур Нуредин го посетија претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, г. Талат Џафери, во неговиот кабинет.

За време на посетата беше претставен новиот ректор на Меѓународниот универзитет „Визион“, а на претседателот на Собранието му беше врачена покана за церемонијата на севечено доделување на дипломите што ќе се одржи на 20 декември.

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi