НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ПОТПИША ПРОТОКОЛ ЗА СОРАБОТКА СО ГОСТИВАРСКАТА ДРЖАВНА БОЛНИЦА „ФЕРИД МУРАД“


При посетата на гостиварската државна болница, нашиот ректор проф. д-р Ахмет Веџди Џан и директорот на државната болница во Гостивар „Ферид Мурад“, прим. д-р Илберт Адеми потпишаа Протоколот за институционална соработка. При посетата ректор, проф. д-р Ахмет Веџди Џан имаше можност да ги разгледа болничките одделенија и да се заблагодари на директорот, прим. д-р Илберт Адеми за потпишаниот протокол за соработка и гостопримство.

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi