ПОСЕТА НА ВИЗИОН ОД УНИЈАТА НА ОПШТИНИ НА ТУРСКИОТ СВЕТ


Претседателот на Унијата на општини на турскиот свет и градоначалник на општина Конја г -дин Угур Ибрахим Алтај и неговата делегација и градоначалникот на општина Гостивар, д-р Арбен Таравари го посетија универзитетот Визион. Делегацијата на Унијата на општини на турскиот свет ја сочинуваа, генералниот секретар на Унијата на општини на турскиот свет, д-р Фахри Солак, член на извршниот одбор на Унијата на општини на турски свет и градоначалник на општина Зејтинбурну, Омер Арисој, член на извршниот одбор на Унијата на општини на турски свет, градоначалник на општина Башискеле (Коџаели) г -дин Мехмет Јасин Озлу, член на управниот одборот на Унијата на општини на турски свет и градоначалник на општина Османгази г -дин Мустафа Дундар, заменик-градоначалникот на општина Османгази г -дин Јунус Шахин, раководител на секторот на општина Конја г -дин Селим Јуџел Ѓулеч и членот на советот на општина Конја г -дин Огузхан Еш и членовите на Унијата на општини на турскиот свет г -дин Хусеин Џан и г -дин Кенан Ибрисимовиќ. Делегацијата беше пречекана од проф. д-р Менсур Нуредин, проректор на Меѓународниот универзитет Визион.
За време на состанокот, се разговараше за можна соработка во областа на образованието помеѓу Унијата на општини на турскиот свет и Меѓународниот универзитет Визион.

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi