НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ БЕШЕ ПОСЕТЕН ОД СТРАНА НА „МAАРИФ“ УЧИЛИШТАТА


На 3 ноември 2022 година, нашиот Универзитет беше посетен од страна на делегацијата на „Маариф“ училиштата кои работат во Северна Македонија.

Делегацијата, составена од генералниот директор на „Маариф“ училиштата во Северна Македонија, Мехмет Баран, директорот на „Маариф“ училиштето во Тетово, Хикмет Парлар и заменик-директорот Мурат Ќордемир, го посетија новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан во неговиот кабинет и му посакаа успех и среќа во извршување на новата функција.

За време на средбата се разговараше и за можни соработки меѓу Меѓународниот универзитет „Визион“  и „Маариф“ училиштата.

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi