УНИВЕРЗИТЕТОТ „КАЈСЕРИ“ ГО ПОСЕТИ НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ


На 17.11.2022 година, ректорот на Универзитетот „Кајсери“, проф. д-р Куртулуш Карамустафа заедно со проф. д-р Ридван Карабулут и придружната делегација го посетија Меѓународниот универзитет „Визион“, во рамките на нивната посета на Северна Македонија. За време на посетата присуствуваа ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф. д-р Ахмет Веџди Џан, основачкиот ректор проф. д-р Фадил Хоџа, проректорот проф. д-р Абдулмеџит Нуредин, проректорот проф. д-р Менсур Нуредин и раководителот на фондацијата „Шар Вардар“ Мефаил Реџеп. На средбата беа разменети идеи за можни заеднички проекти помеѓу Универзитетите.

На ректорот на Универзитетот „Кајсери“, проф. д-р Куртулуш Карамустафа и на неговата делегација за нивната љубезна посета им се заблагодаруваме.

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi