РАБОТИЛНИЦА „ПАРЛАМЕНТОТ (СОБРАНИЕТО) КАКО ОСНОВНА ИНСТИТУЦИЈА НА ПАРЛАМЕНТАРНОТО ПРАВО“


Како дел од работилниците што редовно ги организира Собранието на Република Северна Македонија, Правениот факултет при Меѓународен универзитет „ВИЗИОН“ , за првпат активно учествуваше (со изнесувlање прашања и идеи) во работилницата на тема „Парламентот (Собранието) како основна институција на парламентарното право“ .

 

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi