Архитектура

ЗА ФАКУЛТЕТ

Факултетот за инженерство и архитектура при Меѓународен Универзитет Визон е основан во 2020 година за да ги едуцира идните инженери и архитекти кои се опремени со знаење и искуство за да ги исполнат барањата во областа на дизајнот, производството и менаџментот и кои користат современи технологии, можат да работат во меѓународниот деловен живот , имаат чувство за професионална етика, вештини за тимска работа и претприемачки дух.

МИСИЈА

Да се обучат квалификувани и општествено одговорни инженери кои ќе работат во производствени и услужни сектори, ќе бидат успешни на национално и меѓународно ниво во нивниот професионален живот и континуирано ќе ги подобруваат и зголемуваат научно -истражувачките активности со основни научни и технолошки компоненти, балансирани тековни образовни програми, интердисциплинарни студии на проекти и соработки универзитет-индустрија.

АКРЕДИТАЦИЈА

Сите студиски програми на нашиот универзитет се акредитирани од Агенцијата за обезбедување квалитет во високото образование на Република Северна Македонија.

Оддели акредитирани во рамките на Факултетот за инженерство и архитектура:

- Програма за додипломски студии: Градежно инженерство - Кликнете на врската за да пристапите до документот за акредитација.

- Програма за додипломски студии: Компјутерско инженерство - Кликнете на врската за да пристапите до документот за акредитација.

- Програма за додипломски и магистерски студии: Архитектура - Кликнете на врската за да пристапите до документот за акредитација. people

АКАДЕМСКИ КАДАР

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ПРВИТЕ МАГИСТЕРСКИ ТРУДОВИ НА ТУРСКИ  ЈАЗИК СЕ  ОДБРАНЕТИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ  ‘‘ВИЗИОН’’ ВО ВИЕНА
19 Kas

ПРВИТЕ МАГИСТЕРСКИ ТРУДОВИ НА ТУРСКИ ЈАЗИК СЕ ОДБРАНЕТИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ‘‘ВИЗИОН’’ ВО ВИЕНА

19 Kasım 2021 Cuma

Меѓународниот универзитет ‘‘Визион’’ и Институтот ...

ВО МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН ПО ПОВОД СВЕТСКАТА НЕДЕЛА НА КВАЛИТЕТОТ 2021 СЕ ОДРЖА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА
11 Kas

ВО МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН ПО ПОВОД СВЕТСКАТА НЕДЕЛА НА КВАЛИТЕТОТ 2021 СЕ ОДРЖА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА

11 Kasım 2021 Perşembe

Порака од Ректорот по повод СВЕТСКАТА НЕДЕЛА НА КВАЛИ...

ПОСЕТА НА MEЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ,,ВИЗИОН’’ ОД СТРАНА НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,УЛУДАГ’’ ВО БУРСА
03 Kas

ПОСЕТА НА MEЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ,,ВИЗИОН’’ ОД СТРАНА НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,УЛУДАГ’’ ВО БУРСА

3 Kasım 2021 Çarşamba

На 3 ноември 2021 година, делегација составена од прорект...

ПРВИОТ ЗАМЕНИК ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, Д-Р АРТАН ГРУБИ ГО ПОСЕТИ ВИЗИОН
25 Eki

ПРВИОТ ЗАМЕНИК ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, Д-Р АРТАН ГРУБИ ГО ПОСЕТИ ВИЗИОН

25 Ekim 2021 Pazartesi

Делегација во состав од првиот заменик претседател на ...

ПОСЕТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ГАЗИОСМАНПАША ВО ТОКАТ ОД СТРАНА НА ВИЗИОН
14 Eki

ПОСЕТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ГАЗИОСМАНПАША ВО ТОКАТ ОД СТРАНА НА ВИЗИОН

14 Ekim 2021 Perşembe

Проректорот на Меѓународниот универзитет ,,Визион”, п...

АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ВИЗИОН И УНИВЕРЗИТЕТОТ МИРАС ОД КАЗАХСТАН
30 Eyl

АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ВИЗИОН И УНИВЕРЗИТЕТОТ МИРАС ОД КАЗАХСТАН

30 Eylül 2021 Perşembe

Во Баку, Азербејџан, беше потпишан Договор за академск...

ДЕЛЕГАЦИЈА НА ВИЗИОН ЈА ПРЕТСТАВИ С. МАКЕДОНИЈА НА 19-ОТ МЕЃУНАРОДЕН КОНГРЕС НА ТУРСКИОТ СВЕТ
28 Eyl

ДЕЛЕГАЦИЈА НА ВИЗИОН ЈА ПРЕТСТАВИ С. МАКЕДОНИЈА НА 19-ОТ МЕЃУНАРОДЕН КОНГРЕС НА ТУРСКИОТ СВЕТ

28 Eylül 2021 Salı

Делегација на Меѓународниот универзитет Визион ја пре...

ПОСЕТА НА ВИЗИОН ОД УНИЈАТА НА ОПШТИНИ НА ТУРСКИОТ СВЕТ
26 Eyl

ПОСЕТА НА ВИЗИОН ОД УНИЈАТА НА ОПШТИНИ НА ТУРСКИОТ СВЕТ

26 Eylül 2021 Pazar

Претседателот на Унијата на општини на турскиот свет и...

ПОСЕТА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН ОД СТРАНА НА ГУВЕРНЕРОТ НА ЕДРЕНЕ ЏАНАЛП
05 Eyl

ПОСЕТА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН ОД СТРАНА НА ГУВЕРНЕРОТ НА ЕДРЕНЕ ЏАНАЛП

5 Eylül 2021 Pazar

Гувернерот на Едрене, Екрем Џаналп од Република Турциј...

НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ УЧЕСТВУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ CEO КОНГРЕС ЗА ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ 2021
24

НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ УЧЕСТВУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ CEO КОНГРЕС ЗА ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ 2021

24 Ağustos 2021 Salı

Меѓународениот CEO (Communication, Economics and Organization - Комуникациј...

ПЕРЦЕПЦИЈА И ВИЗИЈА ЗА БАЛКАНОТ
28 Tem

ПЕРЦЕПЦИЈА И ВИЗИЈА ЗА БАЛКАНОТ

28 Temmuz 2021 Çarşamba

Османлиското наследство во балканските земји İlim İrfan Sa...

МАНАС СЕРТИФИКАТ ЗА УСЛУГИ ВО ТУРСКИОТ СВЕТ
22 Haz

МАНАС СЕРТИФИКАТ ЗА УСЛУГИ ВО ТУРСКИОТ СВЕТ

22 Haziran 2021 Salı

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“ проф....

ВО РАМКИТЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН СЕ ОДРЖА ПРВАТА ОДБРАНА НА ДОКТОРАТ
17 Haz

ВО РАМКИТЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВИЗИОН СЕ ОДРЖА ПРВАТА ОДБРАНА НА ДОКТОРАТ

17 Haziran 2021 Perşembe

На 18 јуни 2021 година, м-р Хава Шабан, која е член на акаде...

НА НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ СЕ ОДРЖА МАГИСТЕРСКА ОДБРАНА
28 Nis

НА НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ СЕ ОДРЖА МАГИСТЕРСКА ОДБРАНА

28 Nisan 2021 Çarşamba

Тевфик Џан Инан, кој ги заврши магистерските студии на ...

YTB
14 Nis

YTB

14 Nisan 2021 Çarşamba

Потпретседателот на YTB г. Саит Јусуф и поранешниот пре...

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi