ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ

ЗА ФАКУЛТЕТ

Правниот факултет при  Меѓународен Универзитет Визиион  го зазеде своето место во структурата на универзитетот во 2014 та година и иницираше образовни активности во истата академска година.

МИСИЈА

Висококвалитетното образование по правни науки не се состои само од спроведување на законските регулативи. Надвор од основниот модел на образование, мисијата на факултетот е како додадена вредност да ги насочи и едуцира идните правници.За времето кое допрва доаѓа и за предизвиците на иднината, да можат да ги измерат правните прашања со скалата на логиката и совеста, да стекнат вештина за модерно толкување, да ги проценат и балансираат негативните интереси вистинито и особено, да дадат приоритет човекови права и заштита на правната држава.

АКРЕДИТАЦИЈА

Сите студиски програми во нашиот универзитет се акредитирани од  Агенцијата за обезбедување на квалитет во високото образование на Република Северна Македонија.

Студиски програми акредитирани во рамките на Правниот факултет:

            - Програма за додипломски студии: правни науки  - Кликнете на врската за да пристапите до документот за акредитација.

            - Програма за магистерски студии:  правни науки  - Кликнете на врската за да пристапите до документот за акредитација.


people

АКАДЕМСКИ КАДАР

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ОПШТИНА ГОСТИВАР НА ОСНОВАЧКИОТ РЕКТОР НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ ПРОФ. Д-Р ФАДИЛ ХОЏА МУ ДОДЕЛИ БЛАГОДАРНИЦА
26 д

ОПШТИНА ГОСТИВАР НА ОСНОВАЧКИОТ РЕКТОР НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ ПРОФ. Д-Р ФАДИЛ ХОЏА МУ ДОДЕЛИ БЛАГОДАРНИЦА

26 декември 2022 понеделник

На основачкиот ректор на Меѓународниот универзитет „...

ВО МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ СЕ ОДРЖА 5-ТАТА ЦЕРЕМОНИЈА НА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДИПЛОМИ
22 д

ВО МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ СЕ ОДРЖА 5-ТАТА ЦЕРЕМОНИЈА НА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДИПЛОМИ

22 декември 2022 четврток

Во гостиварскиот културен центар под модераторство н...

ПОСЕТА ОД СТРАНА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
16 д

ПОСЕТА ОД СТРАНА НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

16 декември 2022 петок

Новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „...

ПОСЕТА НА УСТАВНИОТ СУД ОД СТРАНА НА ВИЗИОН
15 д

ПОСЕТА НА УСТАВНИОТ СУД ОД СТРАНА НА ВИЗИОН

15 декември 2022 четврток

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф...

ПОСЕТА ОД СТРАНА НА РЕКТОРОТ НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ НА ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА „ХАЛКБАНК“
14 д

ПОСЕТА ОД СТРАНА НА РЕКТОРОТ НА МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ НА ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА „ХАЛКБАНК“

14 декември 2022 среда

Новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „...

ПОСЕТА НА ОСНОВНИОТ СУД ГОСТИВАР ОД СТРАНА  НА  УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“
14 д

ПОСЕТА НА ОСНОВНИОТ СУД ГОСТИВАР ОД СТРАНА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“

14 декември 2022 среда

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф...

ПОСЕТА НА ОДБОРОТ ЗА АКРЕДИТАЦИЈА ОД СТРАНА НА  ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“
14 д

ПОСЕТА НА ОДБОРОТ ЗА АКРЕДИТАЦИЈА ОД СТРАНА НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“

14 декември 2022 среда

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф...

ПОСЕТА НА СЕКРЕТАРОТ НА ПРЕМИЕРОТ ОД СТРАНА  НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ВИЗИОН
13 д

ПОСЕТА НА СЕКРЕТАРОТ НА ПРЕМИЕРОТ ОД СТРАНА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ВИЗИОН

13 декември 2022 вторник

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф...

ПО ПОВОД 10 ДЕКЕМВРИ ДЕНОТ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА БЕШЕ ОДРЖАН ПАНЕЛ-ДИСКУСИЈА НА ВИЗИОН
10 д

ПО ПОВОД 10 ДЕКЕМВРИ ДЕНОТ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА БЕШЕ ОДРЖАН ПАНЕЛ-ДИСКУСИЈА НА ВИЗИОН

10 декември 2022 сабота

На 9 декември 2022 година се одржа панел-дискусија во све...

ПОСЕТА НА ТРТ СКОПЈЕ ОД СТРАНА НА ВИЗИОН
09 д

ПОСЕТА НА ТРТ СКОПЈЕ ОД СТРАНА НА ВИЗИОН

9 декември 2022 петок

Новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „...

ПОСЕТА НА УЧИЛИШТАТА МААРИФ ВО СКОПЈЕ ОД СТРАНА НА ВИЗИОН
09 д

ПОСЕТА НА УЧИЛИШТАТА МААРИФ ВО СКОПЈЕ ОД СТРАНА НА ВИЗИОН

9 декември 2022 петок

Новоизбраниот ректор на Меѓународниот универзитет „...

ПОСЕТА  НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „БАКИРЧАЈ“
09 д

ПОСЕТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „БАКИРЧАЈ“

9 декември 2022 петок

Во рамките на своите меѓународните посети, Универзите...

ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ЕГЕ“  НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ОДРЖА МЕЃУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ ЗА ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ НА ТУРСКИОТ СВЕТ
08 д

ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ЕГЕ“ НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ОДРЖА МЕЃУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ ЗА ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ НА ТУРСКИОТ СВЕТ

8 декември 2022 четврток

Институтот за студии на турскиот свет (ТДАЕ) при Униве...

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi