Компјутерско инженерство

ЗА ФАКУЛТЕТ

Факултетот за инженерство и архитектура при Меѓународен Универзитет Визон е основан во 2020 година за да ги едуцира идните инженери и архитекти кои се опремени со знаење и искуство за да ги исполнат барањата во областа на дизајнот, производството и менаџментот и кои користат современи технологии, можат да работат во меѓународниот деловен живот , имаат чувство за професионална етика, вештини за тимска работа и претприемачки дух.

МИСИЈА

Да се обучат квалификувани и општествено одговорни инженери кои ќе работат во производствени и услужни сектори, ќе бидат успешни на национално и меѓународно ниво во нивниот професионален живот и континуирано ќе ги подобруваат и зголемуваат научно -истражувачките активности со основни научни и технолошки компоненти, балансирани тековни образовни програми, интердисциплинарни студии на проекти и соработки универзитет-индустрија.

АКРЕДИТАЦИЈА

Сите студиски програми на нашиот универзитет се акредитирани од Агенцијата за обезбедување квалитет во високото образование на Република Северна Македонија.

Оддели акредитирани во рамките на Факултетот за инженерство и архитектура:

- Програма за додипломски студии: Градежно инженерство - Кликнете на врската за да пристапите до документот за акредитација.

- Програма за додипломски студии: Компјутерско инженерство - Кликнете на врската за да пристапите до документот за акредитација.

- Програма за додипломски и магистерски студии: Архитектура - Кликнете на врската за да пристапите до документот за акредитација. 


      


people

АКАДЕМСКИ КАДАР

НАЈНОВИ ВЕСТИ

УНИВЕРЗИТЕТОТ „КАЈСЕРИ“ ГО ПОСЕТИ НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ
18 н

УНИВЕРЗИТЕТОТ „КАЈСЕРИ“ ГО ПОСЕТИ НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ

18 ноември 2022 петок

На 17.11.2022 година, ректорот на Универзитетот „Кајсери“,...

МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ И УНИВЕРЗИТЕТОТ „САКАРИЈА“ СПРОВЕДОА ПРОГРАМА ВО ЧЕСТ НА АТАТУРК ВО ВОЕНАТА ГИМНАЗИЈА ВО БИТОЛА
11 н

МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ И УНИВЕРЗИТЕТОТ „САКАРИЈА“ СПРОВЕДОА ПРОГРАМА ВО ЧЕСТ НА АТАТУРК ВО ВОЕНАТА ГИМНАЗИЈА ВО БИТОЛА

11 ноември 2022 петок

На 10 ноември 2022 година, Меѓународниот универзитет „Ви...

ВО МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ СЕ ОРГАНИЗИРА 6-ОТ ТРАДИЦИОНАЛЕН ТУРНИР ВО ШАХ
04 н

ВО МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ СЕ ОРГАНИЗИРА 6-ОТ ТРАДИЦИОНАЛЕН ТУРНИР ВО ШАХ

4 ноември 2022 петок

Во Меѓународниот универзитет „Визион“ од 2 до 3 ноемвр...

НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ БЕШЕ ПОСЕТЕН ОД СТРАНА НА „МAАРИФ“ УЧИЛИШТАТА
03 н

НАШИОТ УНИВЕРЗИТЕТ БЕШЕ ПОСЕТЕН ОД СТРАНА НА „МAАРИФ“ УЧИЛИШТАТА

3 ноември 2022 четврток

На 3 ноември 2022 година, нашиот Универзитет беше посетен...

ПОТПИШАН Е ПРОТОКОЛ ЗА АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ ОД СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И УНИВЕРЗИТЕТОТ „МИРАС“ ОД КАЗАХСТАН
28 о

ПОТПИШАН Е ПРОТОКОЛ ЗА АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ ОД СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И УНИВЕРЗИТЕТОТ „МИРАС“ ОД КАЗАХСТАН

28 октомври 2022 петок

На 18 октомври 2022 година, во салата на Сенатот на Универ...

УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“ ПРИСУСТУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ КОНГРЕС ЗА ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ НА ТУРСКИОТ СВЕТ ОДРЖАН ПРИ КИРГИСТАНСКО-ТУРСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „МАНАС“
28 о

УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“ ПРИСУСТУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ КОНГРЕС ЗА ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ НА ТУРСКИОТ СВЕТ ОДРЖАН ПРИ КИРГИСТАНСКО-ТУРСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „МАНАС“

28 октомври 2022 петок

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф...

ОДБЕЛЕЖАН ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ПРАВДАТА
25 о

ОДБЕЛЕЖАН ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ПРАВДАТА

25 октомври 2022 вторник

На ден 25.10.2022, дваесетина студенти од МУВ Правен факулт...

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“ ГО ПОСЕТИ ОДБОРОТ ЗА КВАЛИТЕТ НА ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ТУРЦИЈА
14 о

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД УНИВЕРЗИТЕТОТ „ВИЗИОН“ ГО ПОСЕТИ ОДБОРОТ ЗА КВАЛИТЕТ НА ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ТУРЦИЈА

14 октомври 2022 петок

Во рамките на посетите на делегацијата од Меѓународни...

ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗОН“ И УНИВЕРЗИТЕТОТ „БИНАЛИ ЈИЛДИРИМ“ ВО ЕРЗИНЏАН Е ПОТПИШАН ПРОТОКОЛ ЗА АКАДЕМСКА СОРАБОТКА
12 о

ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗОН“ И УНИВЕРЗИТЕТОТ „БИНАЛИ ЈИЛДИРИМ“ ВО ЕРЗИНЏАН Е ПОТПИШАН ПРОТОКОЛ ЗА АКАДЕМСКА СОРАБОТКА

12 октомври 2022 среда

Потпишан е протокол за академска соработка помеѓу Меѓ...

НОВА АКАДЕМСКА ГОДИНА И НОВ РЕКТОР НА „ВИЗИОН“
04 о

НОВА АКАДЕМСКА ГОДИНА И НОВ РЕКТОР НА „ВИЗИОН“

4 октомври 2022 вторник

На 04.10.2022 година во свечената сала на Меѓународниот ун...

ВО ИСТАНБУЛ СЕ ОСНОВА МЕЃУНАРОДНА АСОЦИЈАЦИЈА ЗА БАЛКАНСКИ СТУДИИ
28 с

ВО ИСТАНБУЛ СЕ ОСНОВА МЕЃУНАРОДНА АСОЦИЈАЦИЈА ЗА БАЛКАНСКИ СТУДИИ

28 септември 2022 среда

Универзитетот „Румели“ од Истанбул, како домаќин, ја ...

РЕКТОР НА СУБУ ГО ПОСЕТИ „ВИЗИОН“
19 с

РЕКТОР НА СУБУ ГО ПОСЕТИ „ВИЗИОН“

19 септември 2022 понеделник

Ректор на Универзитетот за применети науки „Сакарија...

ПРАТЕНИКОТ ОД МХП ГОСПОДИН АХМЕТ ОЗЈУРЕК ГО ПОСЕТИ ВИЗИОН
15 с

ПРАТЕНИКОТ ОД МХП ГОСПОДИН АХМЕТ ОЗЈУРЕК ГО ПОСЕТИ ВИЗИОН

15 септември 2022 четврток

Пратеникот во Големото национално собрание на Турција...

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЌУТАХЈА ГО ПОСЕТИ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“
29 ј

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЌУТАХЈА ГО ПОСЕТИ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“

29 јули 2022 петок

Градоначалникот на Ќутахја, Република Турција, проф. д-...

РЕАЛИЗИРАНА Е ПЕТТАТА ДОКТОРСКА ОДБРАНА НА „ВИЗИОН“
14 ј

РЕАЛИЗИРАНА Е ПЕТТАТА ДОКТОРСКА ОДБРАНА НА „ВИЗИОН“

14 јули 2022 четврток

Во салата на Сенатот на Меѓународниот универзитет „В...

ПРВАТА ДОКТОРСКА ОДБРАНА ОД МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ ВО АВСТРИЈА - ВИЕНА
01 ј

ПРВАТА ДОКТОРСКА ОДБРАНА ОД МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ ВО АВСТРИЈА - ВИЕНА

1 јули 2022 петок

Докторските програми кои ги започнавме, како Меѓуна...

ЦЕРЕМОНИЈА НА ДОДЕЛУВАЊЕ НАУЧНИ ТИТУЛИ НА „ВИЗИОН“
27 ј

ЦЕРЕМОНИЈА НА ДОДЕЛУВАЊЕ НАУЧНИ ТИТУЛИ НА „ВИЗИОН“

27 јуни 2022 понеделник

На 27 јуни 2022 година (понеделник) со завршување на акаде...

АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ И УНИВЕРЗИТЕТОТ „КАПАДОКИЈА“
16 ј

АКАДЕМСКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ МЕЃУНАРОДНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ „ВИЗИОН“ И УНИВЕРЗИТЕТОТ „КАПАДОКИЈА“

16 јуни 2022 четврток

Ректорот на Меѓународниот универзитет „Визион“, проф...

АКАДЕМСКИСОРАБОТКИ

Kafkasya Üniversiteler Birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi